بحث و بحث، نگرانی و پریشونی، تاریخ و روایت، همه و همه انگار با بعضی از غذاها و نوشیدنیای روزمره ما آغشته شدن. مخصوصا وقتی که این موارد با موضوع سلامتی هم رابطه دارا باشن. در همین زمینه بزرگ نماییای رسانه ای و گزارش تحقیقات و تحقیقات ضد و خلاف همیشه موجب نگرانی و پریشونی و گیجی مردم بوده.
بیشتر غذاها و نوشیدنیا می تونن لذت بخش باشن بدون اینکه پس از مصرف آ نها احتیاجی به احساس گناه داشته باشیم. همیشه خوراکیای دلخواه مون می تونن بدون ایجاد هیچ گونه مشکلی واسه سلامتی در رژیم غذایی ما موجود باشن، به شرطی که مصرف روزانه اونا در حد تعادل و مناسب باشـد. کلا هر چیزی که ما مصرف می کنیم دارای فواید و مضراتیه؛ اما از مصرف بیشتر از اندازه هر چیزی باید دوری کرد. اما در بیشتر اوقات می تونیم از خوردن یا نوشیدن مقدار کمی از چیزی که دوستش داریم لذت ببریم.
قهوه و واقعیتای اون
واقعیتا درباره قهوه خیلیا رو متعجب می کنه. شما ممکنه گزارشاتی رو خونده باشین مبنی بر این که مصرف قهوه باعث شدید شدن هیجانات داخلی می شه و یا خطر بعضی از بیماریای جدی مانند سرطان سینه، کلسترول خون و ناراحتیای قلبی رو زیاد می کنه. اما این حتما بدین معنا نیس که شما باید از خوردن نوشیدنـی دلخواه تون دوری کنین. با اتخاذ یه روش هدف دار مناسب و پیروی از یه سری روشای منطقی و آزمایش شده، دیگه چیزی مانع لذت بردن شما از یه یا دو فنجون قهوه نمیشه.
با وجود بزرگ نماییای انجام شده روی مضرات قهوه، مصرف این نوشیدنی واسه حفظ سلامتی همراه با یه مدل زندگی فعال می تونه به طور کامل به درد بخور و مهم باشه. در مقادیر محدود، عنصر مقوی موجود در قهوه (کافئین) یه افزایش دهنده مناسب انرژی حساب می شه. نوشیدن یه فنجون قهوه قبل از شروع تمرینات ورزشی مقاومت بدن شما رو بالا برده و در افزایش سرعت شما بین دویدن یا افزایش قدرت درحین دوچرخه سواری نسبت به حالت عادی کمک زیادی می کنه.
اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین کافئین علاوه بر این که درزمان زمان تمرین سرعت و قدرت بیشتری به شما میده، در رسیدن به حالت آرامش و نبود انقباض ماهیچه ها بعد از تمرین هم به طور کامل موثر و به درد بخور هستش.
مقدار مناسب و متوسط مصرف قهوه فواید دیگری هم داره. از این نوشیدنی به عنوان کم کننده اثرات سنگ کیسه صفرا و مریضی پارکینسون یاد می شه. هم اینکه باعث کاهش خطرات مریضی دیابت هم می شه. پس دیگه خیال تون راحت، لازم نیس از این که امروز صبح یه فنجون قهوه خوردین احساس گناه کنین!
زود بخورین، به اندازه بخورین
مانند بقیه غذاها و نوشیدنیا، اندازه مناسب مصرف قهوه در روز خیلی با اهمیته. هم اینکه علاوه بر مقدار، زمان مصرف کافئین هم خیلی خیلی مهمه و بر سلامتی شما تاثیر به سزایی داره. مقدار زیاد مصرف کافئین باعث بروز بی خوابی، تپش قلب، استرس و اضطراب می شه. هم اینکه در موارد خاص و افراد حساس، امکان بی نظم شدن ضربان قلب و اثرات به وجود اومده به وسیله اون هست.
با وجود بزرگ نماییای انجام شده روی مضرات قهوه، مصرف این نوشیدنی واسه حفظ سلامتی همراه با یه مدل زندگی فعال، می تونه به طور کامل به درد بخور و مهم باشه.
یادتون باشه که کافئین بیشتر از اون چه که شما فکر می کنین در جریان خون شما باقی می مونه. حتی شاید شما یه حس خاص رو واسه چند ساعت کوتاه داشته باشین اما کافئین در خون حدود هشت الی پونزده ساعت در جریانه. پس اگه بدن شما مستعد مشکلات هیجانی و یا کم خوابی است، بهترین کار دوری از نوشیدن قهوه خصوصا در اواخر بعد از ظهر و اوایل شبه.
اما اگه واقعا می خواین اندازه کافئین بدن خود رو تنظیم کنین، یه راه مناسب، پیروی از راه مصرف بیشترین حد ۲۰۰ میلی گرم کافئین در روزه، مقداری که تقریبا در دو فنجون قهوه هست. هم اینکه اگه در صورت مصرف قهوه ممکنه مواردی مانند به هیجان آوردن بدن و مشکلاتی مثل نبود رسیدن به آرامش جسمی و حتی کم خوابی و بی خوابی پیش بیاد، از مصرف اون در بعد از ظهر و شب، دوری کنین.
انتخابای سالم تر
بهترین راه واسه حفظ سلامتی همراه با لذت بردن از قهوه، نوشیدن قهوه مشکی س. در واقع موادی مانند شکر یا بقیه شیرین کننده ها و یا شیر و خامه هستن که مقادیر زیادی کالری به قهوه اضافه کرده و اونو به یه نوشیدنی ناسالم تبدیل می کنن. اجناس لبنی مثل شیر و خامه جدا از این که منبع غنی از کلسیم هستن، در واقع خودشون باعث محروم کردن استخون از جذب کلسیم می شن؛ اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین شکر هم خود به عنوان مسببِ چاقی و خیلی از مشکلات سلامتی، هستش.
در حالی که بعضی وقتا کافئین به عنوان یه ماده مضر در اذهان مردم به تصویر کشیده می شه، این بدون معنا نیس که قهوه بدون کافئین جانشین مناسب و سالم تریه. یکی از نگرانیای مهم در جدا کردن کافئین از قهوه به واکنشای شیمیایی اون (خصوصا ترکیبات متیلن کلراید و اتیل استات) مربوط می شه که در مراحل انجام عکس العمل استفاده میشن. با وجودی که مقدار مواد شیمیایی مورد مصرف در مراحل عکس العمل بسیار ناچیزه، اما همین مقدار هم موجبات بروز بیماریایی رو در دراز مدت جفت و جور می کنه. پس کلا گزینه قهوه معمولی کافئین دار انتخابی بهتر و سالم تره.
یکی دیگه از مسائلی که می تونه در موضوع قهوه بر سلامتی شما اثر داشته باشه چگونگی آماده سازی اون هستش. اگه شما قهوه آماده شده به روش فیلتری رو بهتر می دونین حتما باید یادتون باشه که فیلترهایی که از کاغذای غیر سفید رنگ ساخته شدن نسبت به بقیه فیلترها کار صافی رو بهتر انجام میدن.
دو قانون مهم
اگه شما از اون دسته از آدمایی هستین که هر روز قهوه می خورین، حتما این دو نکته رو یادتون باشه:
همیشه قهوه رو در حالت طبیعی اون و بدون اضافه کردن خامه و شکر آماده و سرو کنین؛ این روش بهترین و سالم ترین روش ممکنه.
در روز بیشتر از یه یا دو فنجون قهوه بخورین. این به شما اجازه میده تا از خواص و فواید قهوه بدون به خطر انداختن سلامتی خود بهره مند گردید.
برگردان: حمیدرضا پاکدامن
***
این مطلب پس از هماهنگی با آیکافی بازنشر شده.
اگه شمام مطلبی مربوط به موضوعات منتشره در سالم زی رو در وبگاه خود منتشر کردین، می تونین جهت بازنشر اون در سالم زی، با ما تماس بگیرین.
به طور کامل مشخصه، تیم تحریریه نشریه اینترنتی سالم زی در رد و یا قبول مطالب ارسالی جهت بازنشر، مختار و در ویرایش نگارشی و اجرای قوانین کلی نشر متون و تصاویر در سالم زی، آزاده.
.
منبع :