اگه در دهن یا روی لبا زخمی وجود داشته باشدخطر انتقال هرچه بیشتر زیاد می شه
در شرایطی که بوسه می تونه فواید سلامت بسیاری رو ارائه کنه، اما ممکنه در انتقال میکروبایی (باکتریا و ویروسا) که می تونن به بروز مریضی منجر شن هم نقش داشته باشه.
در شرایطی که ما بیشتر بیماریا و عفونتای آمیزشی رو با اندامای تناسلی در رابطه میدونیم، اما دچار شدن به مثل این بیماریا و عفونتا با بوسه هم ممکن بوده، با اینکه احتمال اون بسیار کمتره.
تبخال
تبخالای دهانی به واسطه ویروس تبخال نوع ۱ (HSV-1) شکل می گیرن. به گفته کارشناسان، این شایع ترین عفونت قابل انتقال از راه بوسه س. می گن که زنان نسبت به مردان هرچه بیشتر مستعد دچار شدن به این شرایط هستن.
اگه در دهن یا روی لبا زخمی وجود داشته باشه، خطر انتقال هرچه بیشتر زیاد می شه. کارشناسان پزشکی رسیدگی سریع به این شرایط و دوری از بوسیدن در صورت دچار شدن به تبخال رو پیشنهاد می کنن. تاولا و زخمای مربوط به تبخال خیلی راحت میشه دیدشون.
تبخالای دهانی به واسطه ویروس تبخال نوع ۱ (HSV-1) شکل می گیرن
جینجیویت
جینجیویت، یه جور التهاب لثه، شکل ناچیز مریضی لثه است. باکتری مسئول این التهاب می تونه از راه تماس با بزاق فرد آلوده منتقل شه.
بوسیدن فردی که به مریضی لثه یا پوسیدگی دندون به وجود اومده به وسیله باکتری مبتلاست می تونه موجب بروز مشکلات دندانی در فردی شه که از تراکم کم باکتریای بد در دهن خود بهره مند بوده.
حفظ بهداشت دهن و دندون (مسواک زدن دو بار در روز، به کار گیری نخ دندون، چیزای دیگه ای به جز اینا) بهترین روش واسه مراقبت از خود در برابر این نوع از باکتریا حساب می شه.
مونونوکلئوز
مونونوکلئوز عفونی که بعضی وقتا به نام «مریضی بوسه» شناخته می شه، به واسطه ویروس اپشتین-بار (EBV) اتفاق می افته. علاوه بر بوسیدن، این مریضی می تونه از راه سرفه، عطسه، به کار گیری مسواک یا لیوان مشترک هم منتقل شه.
وقتی که فرد به این عفونت آلوده می شه، نشونه هایی مانند خستگی شدید، گلو درد، تب، بی اشتهایی، و تورم غدد لنفاوی رو تجربه می کنه. این شرایط نسبت به سرماخوردگی کمتر مسری بوده و بیشتر افراد جوون در بازه سنی ۱۵ تا ۳۰ سال رو درگیر می کنه.
ویروس اپشتین-بار می تونه ماه ها پس از عفونت در بزاق فرد بمونه. پیشنهاد می شه از بوسیدن افراد آلوده و به اشتراک گذاشتن غذا یا نوشیدنی با اونا تا چند روز پس از کاهش تب دوری کرد.
سیفلیس
در شرایطی که احتمال انتقال در مقایسه با رابطه جنسی بسیار کمه، اما بازم این احتمال هست که تماس نزدیک با فرد گرفتار به سیفلیس از راه بوسه موجب انتقال مریضی شه. سیفلیس یه مریضی بسیار عفونیه و بروز زخمای دهانی از نشونه های مشخص اون هستش.
زخما معمولا گرد و باز هستن که ممکنه به انتقال باکتری ترپونما پالیدوم (Treponema Pallidum) از راه تماس نزدیک کمک کنه. هر زمان که زخمی باز و/یا خون وجود داشته باشه، از نظر تئوری، یه عفونت می تونه به صورت دهانی منتقل شه.
تماس نزدیک با فرد گرفتار به سیفلیس از راه بوسه موجب انتقال مریضی شه
مننژیت
ویروسا و باکتریا هر دو می تونن موجب مننژیت شن که به التهاب غشاء دور و بر مغز و نخاع می گن. تماس نزدیک با فرد گرفتار به مننژیت ویروسی که از راه ترشحات تنفسی گسترش پیدا میکنه می تونه دچار شدن به ویروس رو به دنبال داشته باشه، با اینکه با احتمال خیلی کم تبدیل به مننژیت می شه.
مننژیت ویروسی از شدت کمتری در مقایسه با مننژیت باکتریایی برخورداره و معمولا مریض بی نیاز از دارو درمان می شه. مننژیت باکتریایی از راه تماس نزدیک مانند بوسیدن منتقل می شه، از این رو اگه با فردی گرفتار به مریضی در تماس بودین بهتره شمام به دکتر مراجعه کنین تا نیاز به مصرف دارو واسه کاهش خطر دچار شدن به مننژیت بررسی شه.
علائم مننژیت شامل تب، سردرد، خشکی گردن، حالت تهوع و استفراغ می شن. این شرایطی جدیه و به دریافت کمک پزشکی فوری نیاز داره.
ویروسای تنفسی
این ویروسا شامل سرماخوردگی عادی، آنفلوآنزا، اوریون و بسیاری موارد دیگه می شن که معمولا توانایی انتقال از راه بزاق رو دارن.
.
منبع :